Trouwen in Italië – Orta San Gulio

3 april 2013     / /

Daniëlle en Gerrit gingen eind augustus 2012 trouwen in Italië in en rondom het mooie Orta San Gulio.

Orta ligt aan het kleine meer Lago d’Orta op een uur rijden vanaf Milaan en is in één dag te doen met de auto vanuit Nederland.

Daniëlle en Gerrit zijn goede bekenden van ons. Al eerder hebben wij meerdere bruiloften uit hun vriendengroep gefilmd. Elke bruiloft was anders en altijd weer een grote belevenis. Ook de bruiloft van Daniëlle en Gerrit zou deze trend voortzetten. Ze gingen namelijk trouwen in het buitenland, met als ‘icing on the cake’, hun wens om daar ook een Trash the dress shoot te doen. Behalve filmen, gingen wij dus ook fotograferen. Geen fotoshoot op de trouwdag zelf, maar een uitgebreide fotoshoot dag twee dagen later. Via Daniëlle en Gerrit leerden wij ook Inge Peters Rit kennen van TrouwenItalië. Wat een leuke meid!

Canon 5D Mark III op de motorkap in Zwitserland.

Canon 5D Mark III op de motorkap in Zwitserland.

Voor ons werd de trip naar Italië een behoorlijke logistieke onderneming. Een dag voor vertrek verrichtten wij nog de laatste opnames voor de Samen Drenthe Schoon commercial die een week later op tv moest gaan draaien. Dit betekende dus monteren en uploaden vanuit Italië. Verder stond 2 dagen na de Trash the dress nog de opnames van een commercial in Milaan gepland. Dit allemaal in een tijdsbestek van 10 dagen. Met de skibox van Hans op het dak (vooral gevuld werd met de reiskoffers die wij zouden gaan filmen in Milaan) vertrokken wij richting Italië. Terwijl de één reed, konden de anderen slapen en zo kwamen wij veilig en wel aan op de plaats van bestemming.

Locatieverkenning in Milaan voor de SuitSuit commercial.

Locatieverkenning in Milaan voor de SuitSuit commercial.

De volgende dag (dinsdag) meteen naar Milaan om de stad te verkennen en locaties te zoeken voor de commercial die wij een week later zouden gaan filmen voor SuitSuit. Voor iedere scene waren wij op zoek naar een geschikte locatie. Tijd om vergunningen te regelen voor bepaalde plekken was er niet, dus zouden wij dat slim aan moeten pakken. Milaan was veel leuker dan wij van tevoren hadden gedacht. Een stuk minder toeristisch dan Rome, om maar wat te noemen.Orta hekwerkBankje in Orta. Misschien gebruiken voor de shoot.

Locatieverkenning in Orta San Giulio

Op woensdag stond de locatieverkenning met Daniëlle en Gerrit gepland, terwijl een van ons achter bleef om te werken aan de Samen Drenthe Schoon commercial. Ontmoeting was bij hun hotel en van daaruit verkenden wij met zijn allen Orta San Giulio en het eilandje in Lago d’Orta waar een deel van de trouwdag zich zou afspelen. Op iedere trouwlocatie werd de planning doorgenomen en werd de aanpak voor de trouwreportage besproken; wat gebeurt waar, waar zit iedereen, waar komt het licht vandaan, ga zo maar door. Als ‘buitenlander’ struikel je in Italië over de mooie fotoplekjes, vooral omdat het anders is dan in je eigen land.Daniëlle op trap - trouwen in Italië met BanganimationOrta San Giulio - Trouwen in Italië met Banganimation

Op het plein in het centrum van Orta San Giulio

Trouwen in Italië met Banganimation - Lago d'Orta

Met zijn drieën in een auto vol apparatuur vertrokken wij een dag later alweer richting het hotel voor de bruiloft. Vervolgens met 1 filmcamera naar de kamer van Gerrit en 1 filmcamera naar de kamer van Daniëlle. De laatste van ons team pendelde heen en weer tussen beide kamers om de voorbereidingen fotografisch vast te leggen.

Lokale belangstelling voor Daniëlle en Gerrit

Lokale belangstelling voor Daniëlle en Gerrit

De trouwceremonie vond plaats in het hart van Orta San Giulio en de lunch op het ‘klooster eiland’ die midden in het meer ligt. In het kleine pictoreske kerkje konden wij snel een paar foto’s maken voordat de boot weer vertrok richting het centrale plein in Orta om daar vervolgens met zijn allen een ijsje te nemen.

De boot waarmee het bruidspaar arriveerde op de trouwlocatie

De boot waarmee het bruidspaar arriveerde op de trouwlocatie

De Italiaanse huwelijksakte die jammer genoeg niet mee mocht.

De Italiaanse huwelijksakte die jammer genoeg niet mee mocht.

Vertrek richting het eiland

Vertrek richting het eiland

De Italiaanse schippers van de boot

De Italiaanse schippers van de boot

Kerkje eiland San Giulio Kerkje eiland San Giulio

2 dagen na de fotoshoot stonden de opnames gepland voor een promo van SuitSuit. Onderwerp was de populaire “This is my suitcase”-koffer van SuitSuit, een stoere zwart/witte koffer die vroeg om een stoere en mannelijke promo. De avond voor de opnames kwam ons model overvliegen en twee dagen later zat hij alweer in het vliegtuig terug naar Nederland.

Filmen in een krappe Peugeot cc voor de SuitSuit opnames in Milaan

Filmen in een krappe Peugeot cc voor de SuitSuit opnames in Milaan

Filmen in hartje Milaan

Filmen in hartje Milaan

Bekijk hier het resultaat:

  /  

0 COMMENTS

LEAVE A COMMENT
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.