Stagiaire Laura

4 april 2015    

Laura Verbeten 03Hallo daar!

Ik moet toegeven dat ik nooit eerder een blog heb geschreven maar ik ga mijn best doen om jullie toch te vermaken! Mijn naam is Laura Verbeten en ik ben 21 jaar oud. Ik studeer Audiovisueel en animatie op het CIBAP in Zwolle en zit op dit moment in mijn tweede jaar. Dit betekent ook dat ik dit jaar stage moest gaan lopen. Ik was op zoek naar een stage bedrijf dat mij veel dingen kon leren maar niet te groot was. Dit is de reden waarom ik nu bij Up North ben. Het is er bijzonder gezellig en heel gemoedelijk. Ik voel me hier zeker thuis!

Mijn taken bestaan uit het monteren van de films, mee helpen met filmen en af en toe eens een fotoshoot doen. Sjoerd (mijn begeleider) en ik hadden het al eens eerder gehad over fotoshoots omdat 1 van mijn hobby’s is om kostuums te maken en te dragen op verschillende events. Toen besloten wij om eerst maar eens een gewone shoot te gaan doen.

Dit was erg leuk. Eerst zelf de outfits uitzoeken, vervolgens matchen met de juiste sieraden, dan lekker naar Evelyn van Newlook om mijn haar te laten doen en vervolgens aan de shoot te beginnen. In het begin was het nog wel wat onwennig om the doen maar na een tijdje ging het al veel beter en kon ik meer relaxen. Aan het einde voelde ik me al echt een model!
Ik heb er dan ook heel veel zin in om vaker een fotoshoot te gaan houden want de foto’s zijn echt super mooi geworden. Dat krijg je met een goede fotograaf!

Een ander ding dat ik erg leuk vind om te doen op stage is het mee gaan naar de locatie om te filmen. Dan heb je toch meer een beeld van hoe de film moet worden uiteindelijk. Zo maak je het hele traject mee en heb je er toch meer gevoel mee. Ook vind ik het ook erg leuk in de studio van Ted Pickman, een songwriter in Meppel. Hij maakt op dit moment veel muziek voor onder onze films. Zo krijgt de film een origineel en compleet gevoel waar al veel mensen heel enthousiast over zijn.

Over een paar weken moet ik mijn eerste grote project gaan begeleiden en dat is iets waar ik naar uitkijk maar ook nog zeker wel een beetje spannend is. In zo’n project heb je veel verantwoordelijkheid maar het is erg leerzaam. Verder leer ik veel over de programma’s waar we mee werken en verschillende technieken die ik kan gebruiken in mijn toekomstige werk.

Laura Behind the scenes

Filmen bij kunstenaar Wessel de Ruyter

Na deze studie weet ik nog niet zo goed wat ik wil gaan doen. Aan de ene kant wil ik graag doorstuderen in dit vak omdat het me erg ligt en heel veel plezier met zich mee brengt. Maar aan de andere kant wil ik me ook graag gaan verbreden en wil ik graag kunst geschiedenis gaan studeren in Italië. Nog iets wat ik gemeen heb met Up North en Banganimation!

Voor nu ga ik gewoon met veel plezier verder met mijn stage!

Laura Verbeten

Fotografie: Sjoerd Banga
Haar: Evelyn Böckerink

Laura Verbeten 04 Laura Verbeten 16 Laura Verbeten 11Laura Verbeten 10  Laura Verbeten 17 Laura Verbeten 14   Laura Verbeten 21Laura Verbeten 22  Laura Verbeten 08Laura Verbeten 12Laura Verbeten 07

  /  

0 COMMENTS

LEAVE A COMMENT
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.