5 Jaar Banganimation en een nieuwe website

1 april 2013     / / / / / / /

2 Jaar schreef ik een blog met daarin de boodschap dat alles ging veranderen. Maar ik zeg wel meer dingen…. Toch is er ondertussen veel veranderd en is veel hetzelfde gebleven. Wij doen nog dezelfde dingen, maar zijn volwassener geworden in onze stijl en techniek. Vanaf 2011 filmen wij voornamelijk met Canon dslr’s bijvoorbeeld. Veel andere dingen zijn echter onveranderd en zo krijg je het gevoel dat het tijd wordt om iets aan te pakken. Banganimation bestaat 5 jaar en het werd wel eens tijd om het nog oudere design van de website om te gooien. De winter wil tenslotte maar niet ophouden, tijd om creatief te worden.

Zonet zag ik het buiten nog sneeuwen en het is al bijna april.

Canon 5D

Canon 5D in Milaan

Maar even geen social media en met alle trouwreportages van 2012 (en het eerste kwartaal van 2013) zijn wij ook al klaar. Komt nog bij dat ik vanaf de tweede helft van april tot en met juni tot aan mijn enkels in bruidsreportages zit. Net genoeg tijd om de boel goed om te gooien. Wel vervelend dat Canon juist deze maand met een nieuwe firmware uitkomt voor de 5D Mark III – daar gaat mijn vrije tijd. Over de 5D gesproken, misschien ga ik volledig over op vaste lenzen dit jaar. Maar misschien ook niet, wie zal het zeggen. Feit is wel dat de nieuwe 35mm van Sigma en de 135mm van Canon de zoomlenzen op de plank houden.

Wat mij ook opviel in 2012 is dat wij meer hebben opgeleverd dan ooit te voren, maar dat ik het gevoel had dat we niet genoeg opleverden. Als ondernemer in deze tijd ben je meer en meer bezig met allemaal zaken rondom het eigenlijke werk heen. Social media, productontwikkeling, acquisitie, marketing, netwerken, social media. Soms best frustrerend. Het liefst zou je voortdurend bezig willen zijn met mijn werk en dan bedoel ik echt het werk waarvoor je een camera in de hand moet hebben. In 2012 had ik een eigen experiment bedacht om te kijken of alle tijd die je in social media stopt echt harde opdrachten oplevert. Eerlijk gezegd viel dat tegen en daar was ik van tevoren wel bang voor. De meeste opdrachten komen nog steeds binnen via mond op mond reclame, beurzen en vooral google. Het lijkt dat al die social media guru’s elkaar naar de mond praten. Maar misschien heb ik het helemaal mis en doe ik het gewoon niet goed.

Canon 60D

Canon 60D in Manhattan

Anyway, de website. Voor de kenners: wij zijn afgestapt van de oude die liep op Joomla! en overgegaan naar WordPress. Een paar aanvullende plugins aangeschaft en ik mis Joomla! nu al niet meer. Wat ook wel meespeelde was het feit dat iedereen bij ons wel goed weet om te gaan met WordPress. Reken dus ook maar op mooie blogs van Nickie en Erika dit jaar. De nieuwe site is voorbereid op het browsen via smartphones en tablets. Daar hebben ze een mooi woord voor: Responsive. We hebben nu dus een responsive website. Klinkt stoer, maar eigenlijk stelt het ook weer niet zoveel voor. Het betekent gewoon dat de website kijkt naar het apparaat die hem benadert en past zichzelf daar vervolgens op aan. Nothing sexy. Veel belangrijker is de vindbaarheid van alles wat je maar naar op zoek bent op deze site. Het herorganiseren van alle artikelen kostte wel de grootste inspanning, dus hopelijk is het gelukt. Laat het gerust weten als je iets niet kan vinden.

Met de look and feel ben ik erg content. Er zitten een paar leuke grafische navigatie-truucjes in die niet ten koste gaan van de gebruikersvriendelijkheid. Hoop ik dan maar. Alle gallerijen (gallerij’s, galleries, portfolio’s) staan er nog niet op. Ik ben namelijk alweer een week ziek, dus schiet het niet zo op. Duizenden foto’s doornemen met waterende ogen valt niet mee en de kat werkt ook al niet mee. Die ging vanmiddag domweg op het keyboard zitten en mij aanstaren, vragend om aandacht. Eenmaal bezig met de website kom je er ook achter dat er al een jaar lang geen video’s zijn toegevoegd aan de site. Dat hopen wij (lees: ik) echt te gaan veranderen dit jaar. Wat wel meespeelde was het feit dat veel mooie films niet online mochten van de klanten (profvoetballer, enkele psychologen, artsen, etc, dus gezien hun beroep wel begrijpelijk).

Canon XH-A1

Canon XH-A1 in Elburg

Het hoogtepunt van 2012 was wel de komst van een Nespresso machine in de studio, samen met een ‘Milk frother’ (melkopschuimer). Kan 2013 daar tegenop? Het jaar is in ieder geval al goed begonnen met de Save the date clip van Jan-Willem en Heleen en ons nieuwe trouwalbum. De clip van Jan-Willem en Heleen maakt zijn online primeur mee op deze nieuwe website. Jammer genoeg nog niet met de blog die Jan-Willem een week geleden zou mailen. Stuur hem even een berichtje op Facebook om op te schieten. Betekent straks vast dat Heleen het weer moet doen. Het nieuwe trouwalbum is een parel. Speciaal gemaakt voor ons. Omslag en doos in pilotenleer. Onze favoriete kleur is bruin. Kom hem gerust een keer bekijken in de studio.

Verder staan er nog een paar leuke projecten op til in 2013. Nu allemaal nog ‘hush-hush’, maar houd de site in de gaten, er is nog veel meer spannends op komst. Wat hetzelfde blijft is dat wij onze eigen weg blijven bewandelen en niet mee willen gaan met alle hypes op het gebied van fotografie, film en trouwen – wij blijven eigenwijs. Natuurlijk zoeken wij onze inspiratie waar wij die vandaan kunnen halen en zijn daar ook constant mee bezig, maar proberen daar altijd onze eigen draai aan te geven.

Geniet van de nieuwe website en laat het weten wat je ervan vindt, of er iets niet werkt of als je iets mist. Complimentjes zijn ook welkom.

  /  

1 COMMENT
 • Regina Tamminga - 1 april 2013 - Beantwoorden

  Heerlijke blog en prachtige website! Veel succes deze lent/zomer. De komende 5 jaar gaan vast ook snel voorbij. Blije groeten Regina

 • LEAVE A COMMENT
  You filled this out wrong.
  You filled this out wrong.
  You filled this out wrong.
  You filled this out wrong.