IJzige Save the date opnames

1 maart 2013    

Jan-Willem en Heleen trouwen op 10 mei 2013. In plaats van een trouwkaart nodigen zij iedereen uit middels een Save the date video op mini-DVD. Begin 2013 vonden daarvoor de opnames plaats in de Evenementenhal te Hardenberg.

De voorbereidingen waren echter al begonnen in 2012. Halverwege dat jaar benaderden Jan-Willem en Heleen ons voor het maken van een unieke uitnodiging voor hun bruiloft. Zelf maken wij al vanaf 2009 Save the video’s op mini-DVD. Toen begon de eerste op 3 januari dat jaar met een stel op een brommertje. Erika achter het stuur van de Nissan en Sjoerd in de open kofferbak, allemaal hebben wij het overleefd. Bijna vijf jaar later staat er dus een professioneel danspaar tegenover ons met dezelfde vraag: in het geheim een bijzondere videoclip opnemen met een duidelijke boodschap: wij gaan trouwen. Vervolgens gingen Hans en Sjoerd aan de slag met het storyboard. Misschien kunnen jullie je deze foto op Facebook nog herinneren? Toen was het project nog Top-secret.

Storyboard Save the date

Storyboard Save the date Jan-Willem en Heleen

Op 20 januari stonden de opnames gepland en toen was het ook al koud, net zoals nu. Maar gelukkig was de evenementenhal die dag in gebruik voor een paardenbeurs en was het hele gebouw vewarmd, op 1 zaal na….. de onze. Waar Hans Ploos van Amstel en ik in onze winterjas met sjaal rondliepen moesten Jan-Willem en Heleen het doen in hun dunne danskleding. Gelukkig kregen wij het warm genoeg bij het verslepen van al het apparatuur, kleding en overige spullen van de parkeerplaats via talloze hallen en gangen naar de ruimte waar de opnames zouden worden gemaakt.

Al het apparatuur voor het filmen van de save the date

Al het apparatuur voor het filmen van de save the date

Terwijl Hans onze slachtoffers voorzag van de nodige visagie en de aankleding met hun doornam ging Sjoerd aan de slag met het apparatuur.Na anderhalf uur was iedereen klaar en stond alles gereed: de filmkraan, achtergrondschermen, rookmachine, een paar duizend watt aan filmlampen en muziek voor tijdens de opnames (laptop met een stel Logitech speakers). De mensen van Evenementenhal Hardenberg waren zo vriendelijk om alle lampen aan 1 zijde van de ruime hal uit te zetten. De hele scene werd vervolgens verlicht door de uitgebreide lichtset die wij hadden meegenomen.

De opnames duurden vervolgens 6 uur. Iedere take vergde veel voorbereidingen. Staat het licht goed, is er genoeg rook (of teveel), waar beginnen Jan-Willem en Heleen hun bewegingen en waar moeten ze eindigen. Alles in samenspel met de camerabewegingen van de filmkraan. Omdat de choreografie ter plekke werd geoefend waren meerdere takes nodig voor iedere scene. Moe, koud, hongerig, maar voldaan pakten wij aan het eind van de dag de spullen weer in. In februari werd de film gemonteerd en de mini-DVD’s gemaakt.

Bekijk het resultaat hier: Save the date Jan-Willem en Heleen..

  /  

1 COMMENT

LEAVE A COMMENT
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.