Guestblog – Jan-Willem en Heleen over hun Save the date videoclip

7 mei 2013    

Save the Date

Wij zijn Jan-Willem en Heleen. En wij zijn wilden de uitnodiging voor ons voorgenomen huwelijk op een speciale manier doen. Niet de standaard kaart maar iets aparts, iets wat niet voor de hand liggend is. Een film op mini-DVD waarin uiteindelijk getoond wordt dat de ontvangers uitgenodigd zijn. Maar hoe pak je zoiets aan?Save the date opnames

Voorwerk

Ideeën vind je overal en na het zien van een reclame van Sony kreeg Sjoerd Banga van Banganimation inspiratie voor de look en sfeer van de film. Deze heeft hij aan ons getoond en zowel Heleen als ik waren meteen enthousiast. Het idee was er en toen konden wij aan de slag met het verhaal wat verteld moest worden. Vanwege het artistieke karakter werd Hans Ploos van Amstel bij het project betrokken. Vervolgens gingen Hans en Sjoerd aan de slag met de voorbereidingen waar je meer over kunt lezen in hun blog.Save the date - 02

Filmdag

Doordat Heleen nog steeds goede contacten heeft met de Evenementenhal in Hardenberg kregen wij de mogelijkheid om een volledige hal voor onszelf te kunnen gebruiken. Dit alles was tijdens het evenement Paard zodat er voldoende bedrijvigheid zou zijn. Dit was ook zeker het geval echter in de hal waarin de filmdag zou plaatsvinden bleek de verwarming uit te staan. Dus kan oprecht zeggen dat het zeer koud was!

Gelukkig kregen we het allemaal goed warm aangezien we de drie auto’s moesten uitladen. Het leek alsof we een complete bioscoopfilm gingen maken. In de hal is Sjoerd bezig gegaan met het opstellen van de verlichting en hebben de medewerkers van de Evenementenhal extra ruimte gemaakt. Hans, Heleen en ik zijn het verhaal gaan doornemen en uitwerken.Save the date - 04

Het filmen ging beginnen. Had meteen nogal medelijden met Heleen aangezien ze met relatief weinig kleding stil op de grond moest liggen. Het is dan ook voor te stellen dat ze het goed koud had. Echter door het enthousiasme van Sjoerd en Hans blijf je doorgaan en heb je er geen last van.

Na een lange dag filmen had Sjoerd voldoende beeldmateriaal om een uitnodiging te gaan maken. Dus alles natuurlijk ingepakt en weer in de auto’s geladen om uiteindelijk weer warm te kunnen worden.

Na gegeten te hebben kregen wij ineens een email van Sjoerd. Hierin had hij één shot gestuurd welke die dag geschoten was. Wow, precies wat we in onze gedachte hadden.Save the date opnames

De DVD

Een aantal weken later nodigde Sjoerd ons uit om de preview door te nemen van de inmiddels gemonteerde film. Vol verwachting en ook wel nerveus reden we naar de studio in Meppel en mochten we (onder het genot van een kop koffie) de film bekijken. YES! de film is mooi en de juiste sfeer wordt weergegeven.

Nu moet natuurlijk de DVD nog gemaakt worden en moeten alle dag- en feestgasten daadwerkelijk weten wanneer ze waar moeten/mogen zijn. Hiervoor heb ik een website voor zowel de dag- als de feestgasten gemaakt. Deze wordt dan getoond aan het einde van de film. Heleen is ondertussen druk bezig geweest een kaart te maken waarin de DVD verzonden kon gaan worden met de daarbij behorende handleiding.

Reacties

Snel na het versturen kwamen de eerste reacties al binnen. Tot op heden nog geen negatieve gehoord. Veel mensen die de DVD vaak in de speler stoppen om nog eens te kijken. Al met al een zeer geslaagde uitnodiging.

Wij hebben genoten van het project wat wij met zijn allen hebben gedaan. Het was een hele leuke (koude) dag en het resultaat is gewoon super.

Liefs, Jan-Willem en Heleen

(Fotografie door Hans Ploos van Amstel)Save the date - 05 Save the date - 03 Save the date opnames

  /  

1 COMMENT
 • Hans - 8 mei 2013 - Beantwoorden

  goed verslag, het geeft de sfeer van de dag en het project goed weer

 • LEAVE A COMMENT
  You filled this out wrong.
  You filled this out wrong.
  You filled this out wrong.
  You filled this out wrong.