Evelyn Bökkerink – onze haarspecialist

13 augustus 2015    

New Look - Evelyn Bokkerink

Ik ben Evelyn Bökkerink en werk vaak samen met de mensen van Banganimation bij hun photoshoots.

Toen ik een jaar of 15 was moest ik een beroepskeuze maken, of althans een keuze voor een opleiding na de middelbare school. Aan één kant van mijn familie, ziet het kappersvak in het bloed. Mijn opa was kapper en pruiken maker, en 2 van zijn dochters en 2 van zijn zoons zijn kapper geworden. Het lag dus in de lijn der verwachting dat ik ook kapster zou worden en een eigen kapsalon zou beginnen, later.Evelyn Bokkerink-1-4

Als ‘rebelse’puber die zeker niet dat ging doen wat van haar verwacht werd heb ik om mijn heen gekeken en informatie over diverse beroepen. Ik kwam er niet uit, tot ik bedacht dat ik op de zaterdag wel bij mijn tante zou kunnen gaan werken en zo kijken of het kappersvak iets voor mij was. Ik mocht haar wassen, schoonmaken en opruimen.

Niet echt spannend zou je denken. Toch heb ik daar gezien hoe de daar werkzame kapsters met hun werk omgingen, regelmatig naar trainingsavonden gingen waar ze inspiratie op deden en dit gelijk konden toepassen in hun werk de volgende dag. Vooral dit snelle toepassen van nieuwe technieken en producten was achteraf de belangrijkste reden om kapster te worden. Maar…zeker niet met een eigen bedrijf! Want dat had iedereen in mijn familie en dat wilde ik zeker niet .

Hoe anders kan het lopen!Evelyn Bokkerink-1-2

Toen ik mijn opleiding af had was ik inmiddels al bij het tweede stage bedrijf. Dit was een dynamische zaak met heel veel jonge kapsters, die enorm gedrild werden tijdens trainingsavonden. De organisatie stond als een huis, er was een goed handboek hoe er gewerkt diende te worden. 2 keer in de week kon je deelnemen aan een trainingsavond, er waren altijd goede modellen omdat er in Zwolle en Kampen veel studenten waren. Vooral ook deze studenten hebben bijgedragen aan het plezier dat er was tijdens de trainingsavonden. Wij mochten alles bij ze uitvoeren, niks was te gek!

Deze ervaring heeft er voor gezorgd dat ik samen met compagnons New Look ben begonnen. Direct zelf beslissingen nemen, vaktechnische trainingen geven, gesprekken met het team én belangrijk, zelf in je bedrijf blijven werken. Op een bepaald moment waren er 4 New Look zaken, het begon toen toch weer te kriebelen en gezamenlijk hebben wij besloten dat de zaken los van elkaar verder zouden gaan. Voor mij het goede moment om in Meppel de al bestaande kapsalon om te gaan bouwen op een andere plek. Hier wilde ik graag een aantal zaken samenbrengen. Kapsalon, Schoonheidssalon, nagels, massage, alles onder 1 dak dat was mijn ambitie. En nu nog met 1 bedrijf was het mogelijk om alle energie en ideeën hierin te stoppen en te focussen op 1 bedrijf.Urban boudoir Laura

Wat ik het leukste vind is nog steeds het klant contact, het mooiste uit het haar halen. Met het knippen en kleuren van een model of klant kun je iemand echt veranderen. Vak technisch blijf ik mij zelf altijd verbeteren, nieuwe kniptechnieken zijn de dag erna direct toepasbaar evenals kleuren. Als ik een leuk idee heb bij een klant dan bespreek ik dat en meestal krijg ik dan het vertrouwen om het ook direct uit te voeren. Ook dit gedeelte om je klant te overtuigen dat iets haar goed staat vind ik nog steeds een uitdaging.Evelyn Bokkerink-1-5

Daarnaast vind ik het opleiden en begeleiden van kapsters die nog in opleiding zijn heel erg leuk. Het is mooi om te zien hoe leerlingen groeien en dat zij op een gegeven moment ‘zien’ wat er gebeurd als ze het haar op een bepaalde manier knippen of föhnen. Je bouwt als het ware een kapsel op.

Het werken aan modeshows, of de fotografie bij Banganimation is nog fijner omdat ik hier zelf kan bepalen wat ik ga doen. Bij Sjoerd is het nog specialer omdat hij vaak aan geeft wat hij wil zien of met welk thema hij wil werken. Tijdens zo’n shoot heb je dus allemaal vakidioten bij elkaar die gezamelijk, elk met hun eigen passie en expertise, aan een mooi eindresultaat werken. En dan is alles mogelijk.

Evelyn Bökkerink, New LookEvelyn Bokkerink-1-3

  /  

0 COMMENTS

LEAVE A COMMENT
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.