Geluid bepaalt het gevoel

21 januari 2013    

Ook een gefluisterd ja-woord wordt helder opgenomen door gebruik van de juiste apparatuur.
Het belang van goed geluid

Geluid bepaalt nóg meer dan beeld het gevoel dat men ervaart tijdens het bekijken van een film. Daarom is het juist zo belangrijk om heel veel aandacht te besteden aan het opnemen van het geluid.Banganimation audio

Draadloze microfoons

Het uitspreken van het ja-woord is een bijzonder emotionele gebeurtenis en wordt daarom vaak zacht of zelfs fluisterend uitgesproken. De bruidegom wordt meestal voorzien van een draadloze dasspeld microfoon. Zo worden deze belangrijke woorden van hem en zijn bruid helder opgenomen.

Surround sound

Wanneer het bruidspaar wil dat hun trouwfilm wordt voorzien van Dolby Surround 5.1 sound worden extra microfoons geplaatst in de trouwlocatie. Naast de camera- en draadloze microfoons, wordt op die plek waar geen geluid van wordt opgevangen een extra microfoon geplaatst. Bijvoorbeeld achterin de zaal.

Wind en geruis

Het geringste zuchtje wind kan al ruis opwekken in de gevoelige microfoons. Daarom worden ze buiten allemaal van een zogenaamde windblocker voorzien. Daarnaast hebben wij voor alle zekerheid een microfoon hengel bij ons om ook buiten geluid met goede kwaliteit op te nemen.

  /